Oriflame Precision Sminkszivacs – vélemény!

Az Oriflame Precision sminkszivacs az egyik kedvenc eszközöm az alapozóm, bb krémem vagy más termékem eldolgozására az arcomon. Régebben is egy Oriflame darab volt nálam a befutó, amiről évekkel ezelőtt készítettem is bejegyzést. ITT találjátok!

Oriflame Precision Sminkszivacs

Én és a szivacsok

Amikor én ismerkedtem a sminkek világával a legtöbb helyen csak a szokásos hófehér, háromszög szivacsokat lehetett kapni, ami körmözéshez sokkal jobb volt, mint alapozáshoz. Ettől függetlenül mindenki töretlenül használta, mert nem igazán volt más alternatíva. Később bejöttek a lapos, macskanyelv ecsetek, amik ideig-óráig szórakoztatóak voltak (mert hát újdonság és mindenkinek is van), de meglehetősen csíkos hatással tudták a terméket eldolgozni. Végezetül elérhetővé váltak a profi sminkesek által használt ecsetek a halandó emberek számára is. Különböző szettek és típusok jöttek, aminek köszönhetően pedig kisebb márkák is megjelentek a saját kiadásaikkal (emberibb áron).

Emlékszem, milyen varázsaltos számban ment az Essence lila, szemre való ecsete, amit mindenki ötösével vásárolt, mert ha jól rémlik csak 349 forint volt, ezért vittük, mint a cukrot. Én a mai napig használom őket. Ó, és az első magyar Beauty Blender tesztek, azok voltak ám a menő dolgok. Volt, aki még külön brandelt tisztítószert is vásárolt, amit én egyébként annyira abszurdnak találtam. És egyszer csak már minden elérhető volt számunkra is, a külföldi a márkák, az ebayes utánzatok, az olcsóbb alternatívák. Már meg sem lepődök az azóta megjelenő termékeken, legyen szó a silispongeról vagy pedig a rezgő fejű alapozó eldolgozó eszközről. Szóval hosszú utat jártam be, mire végül én is kipróbáltam évekkel ezelőtt az első sminkszivacsomat, és azonnal beleszerettem. Azóta töretlenül kitartok mellettük, mert nem találtam jobb alternatívát.

Oriflame Precision sminkszivacs

Nálam a maximális összeg, amit sminkszivacsra áldozok, nagyjából a 3000 forintos összeg magasságában van. Valahogy ennél többet nem vagyok hajlandó egy ilyen termékért adni, főleg hogy ha kevesebbért is kaphatok olyan szivacsot, ami tartós és nagyon szépen ellátja a feladatát. A sminkszivacsokat használatuk sűrűségétől függően félévente érdemes lecserélni.

A színek nagyon megkapóak a terméknél, bár tőlem lehetne akármilyen színű, én akkor is imádnám. A csomagolás barackos árnyalata nagyon jól mutat a különleges kék színnel. A mérete szerintem pont ideális. Én szárazon és nedvesen is egyaránt használom, attól függően, hogy éppen milyen terméket szeretnék eldolgozni vele az arcomon.

Hetente 3 alkalommal szoktam alaposan megtisztítani. A tisztításhoz én natúr szappant szoktam alkalmazni, csak úgy mint az ecseteimnél. Nekem nagyon bevált és mindig szép tiszták lesznek. Nem tapasztaltam szakadást és minőségbéli romlást a közel 3 hónapos használat során, pedig mindennapi használatban van. Nagyon kézreálló a forma, örülök hogy az alján egy egyenesen felületet kaptunk, mert ezzel a nagyobb résszel pillanatok alatt eldolgozható az alapozó, krémes pirosító vagy highlighter. A cseppforma az orr széléhez és a szemek alatti területekhez igazodik.

Oriflame Precision Sminkszivacs

Oriflame Precision Sminkszivacs

Nagyon jól eltalálták az állagát ennek a kis eszköznek, még szárazon sem túl kemény, és vizes állapotában sem lesz túl puha. Próbáltam már többféle sminkszivacsot, de ennek tetszik eddig legjobban az állaga, mind pedig a formája. Nem szív magába túl sok anyagot, de ha valaki ettől tartana, akkor érdemes először kézzel eldolgozni a terméket, majd pedig a nedves szivaccsal átmenni a tetején. Így egy egységes, csíkmentes végeredményt kapunk. Én a krémes formulák mellett a por állagú sminkjeimhez is szoktam használni. Szem alá a púdert, vagy pedig az arcomra a pirosítót is gyakran ezzel viszem fel. Sokkal természetesebb és egységesebb lesz a végeredmény.

Ha eljött a cserének az ideje, akkor garantáltan újra megvásárolom, hiszen akció nélkül sem vészes az ára (1799 forint).  Ha pedig van a családban tanácsadó, akkor még olcsóbban hozzá lehet jutni, ami úgy már kész ajándék kategória. Ajánlom mindenkinek, aki egy olcsó, de jó minőségű szivacsot keres, amit többféle termékhez is használhat.

-Rita