Az álomotthon számomra

A gondolat

Az évkezdéskor már a Youtube csatornán is szóba jött a költözés és az új otthon keresésének terve. Így arra gondoltam, hogy igyekszem majd ezzel kapcsolatban néhány bejegyzést, valamint videót is készíteni. Jelenleg még nagyon távolinak tűnik a dolog, pedig ha minden jól megy, idén már biztosan máshol fogunk élni, legyen az saját vagy albérlet. Az egész még nagyon új számunkra, hiszen egy költözésen kívül még soha nem kellett otthont keresnünk. Tehát ebből a szempontból is biztosan érdekes és kalandos lesz az út, csak hogy a nehézségekre most ne is gondoljak. Jelenleg még bármi lehet és bárhol, szóval mondhatni végtelen a lehetőségek tárháza, lehet ezért is olyan nehéz még elképzelni az egészet.

Álomotthon
Kép forrása Pinterest

Kint vagy bent?

Először is nagy kérdés még számunkra is, hogy városban, külvárosban vagy valamivel messzebb keresgéljünk. Szívem szerint maradnék a belvárosban, mert nagy könnyebbség, hogy minden egy karnyújtásnyira van tőlünk, és sok más szempontból is előnyös. De tudom, hogy sem anyagiakkal, sem pedig a kerttel, udvarral kapcsolatban nem teljesülnének a kívánságaink. Így jelenleg Szeged külső területein kutatunk az új otthonunk után.

Fontos számunkra a külső tér, mert sajnos eddig nem volt lehetőségünk arra, hogy olyan helyen éljünk, ahol kert, udvar, terasz, erkély vagy bármi olyan alkalmatosság van, ami lehetővé teszi azt, hogy ne csak a négy fal közé legyünk zárva. Természetesen a közösség, illetve a környék is mérvadó, mert a világ végére vagy pedig tanyára sem szeretnék menni, mert tudom, hogy az sem lenne nekünk való.

Álomotthon
Kép forrása Pinterest
Álomotthon
Kép forrása Pinterest

Régi vagy új?

A másik nagy kérdés, ami azért ilyenkor mindenkinek az eszébe jut, hogy felújítás vagy azonnal költözhető és jó állapotú ingatlant keresünk-e. Nehéz kérdés, mert egyrészt egyszerűbb, nem hónapokig húzódó felújításokban természetesen benne vagyunk. Több esetben akár mi magunk is képesek vagyunk elvégezni (szakember nélkül, család segítségével) egy-egy tennivalót. Nagyobb dologra viszont nem szeretnénk vállalkozni, mert sok helyről érkezik az az információ felénk is, hogy nincs ember, nincs vállalkozó vagy ezermester, aki megbízható vagy megfizethető lenne ilyen téren. Szóval egy olyan köztes házat keresünk, aminek megfelelő az elhelyezkedése, mérete és nagyjából a kialakítása. A belső terek és azok kialakítása nem döntő számunkra. Az ilyen jellegű felújításokat természetesen elengedhetetlennek tartjuk ahhoz, hogy a végleges külső olyan legyen, amit mi szeretnénk.

Ezt szeretném! Hol találom?

Igazából már most megfogalmazódott bennünk az a vágy és igény, amit elvárunk az új otthonunktól. Nem kívánunk sokkal nagyobb házat, mint a mostani (65 négyzetméter). Földszintit szeretnék kisebb udvarral, kerttel, megfelelő helyszínen. Drasztikus felújítást (bontás, szerkezeti módosítások, ablakcserék, tetőcserék) nem szeretnénk (legalább is nem azonnal). A belső terek felújítása (új fürdőszoba, wc, nappali és konyha) nem jelent problémát, abban az esetben, hogy ha már beköltözés alkalmával is élhető és használható, annak érdekében, hogy a mi ütemünkben és pénztárcánknak megfelelően tudjunk későbbiekben ezekkel foglalkozni.

-Rita